Страници

вторник, 13 януари 2015 г.

Хрупкави кашкавалени соленки

За първи път правя домашни соленки и съм очарована от рецептата и резултата- невероятно ароматни и хрупкави се получиха :) Затова бързам да споделя и рецептата:



Необходими продукти:

300 гр. бяло брашно
200 гр. настърган кашкавал
150 гр. краве масло (размекнато на стайна температура)
6 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Брашното и маслото се размесват (до получаването на трохи), след което се добавя настърганият на едро ренде кашкавал. Към получената смес се прибавя и киселото мляко, разбъркано със солта и червения пипер и се меси до получаването на гладко тесто. Тестото се оставя за 30 мин. в хладилник, да стегне. Разточва се и се реже на тънки ленти, които се сплитат по 2. Соленките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, до получаване на златист загар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар