Страници
вторник, 22 ноември 2011 г.
Филе от сьомгова пъстърва с ароматни подправки
Много обичам да си похапвам риба и морски деликатеси, но забелязвам, че в последно време поради една или друга причина все по-рядко присъстват в менюто ми. Затова реших да поправя този пропуск с едно здравословно меню :)
Необходими продукти:
филето от 1 сьомгова пъстърва
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
риган, босилек, бял пипер, сол, девесил, майорана
за гарнитурата:
3-4 средни по големина картофа се измиват (без да се обелват) всеки от тях се увива в намазно със зехтин парче от алуминиево фолио. Нареждат се в тава и се пекат в силно сгорещена фурна докато не омекнат.
Начин на приготвяне:
Филето се нарязва на парчета, овкусява се с лимоновия сок и подправките и се оставя 10-15 мин. да поеме от аромата.
Тук ще си позволя едно малко отклонение. Важно е да се знае, че филето от сьомгова пъстърва и сьомга не се нуждае от мазнина, когато се пържи в тиган или се пече на скара, тъй като попадат в групата на т.нар."мазни риби". Рибите от тази група за мощен източник изключително полезните омега-3 мастни киселини.
Да се върнем към рецептата. Загряваме си тефлонов или грил тиган и в него поставяме рибата най-напред откъм страната с кожата докато пусне от собствената си мазнина и след няколко минути обръщаме и от другата страна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар