Страници
вторник, 29 ноември 2011 г.
Ароматни гъби
Необходими продукти:
400 гр. пресни печурки
½ пакетче краве масло
прясно смлян черен пипер, ситно нарязан пресен копър, чесън, смлян кимион, сол
1ч.ч. бяло вино
настърган кашкавал и червен пипер за поръсване
Начин на приготвяне:
Гъбите се почистват и заедно с пънчетата се нарязват на филийки, задушават се в загрятото масло, овкусяват се с подправките, добавя се виното и се изсипват в подходящ керамичен съд.
Ястието се пече в предварително загрята фурна и когато изври водата се поръсва с настъргания на едно ренде кашкавал и 1 щипка червен пипер и отново се връща във фурната, докато не получи златист загар. Може да се украси със стръкче пресен магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар