Страници

вторник, 29 ноември 2011 г.

Ябълкова пита с канела и джинджифил

За тестото: 
200 гр. брашно
150гр.масло
60 гр.пудра захар
2 жълтъка
6 с.л. прясно мляко
1 ванилия

За гарниране: 
3 еднакви по големина ябълки, обелени и изчистени от семките и нарязани на тънки филийки,
3-4 с.л. кафява захар, канела и джинджифил.

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява и се смесва с размекнатото масло, добавят се захарта, жълтъците, ванилията и накрая прясното мляко и се меси до образуването на меко тесто. Оставяме тестото да престои 1-2 часа в хладилника.След тестото се разточва на тънка кора и се разстила върху форма за торта или друг подходящ съд, чието дъно е покрито с хартия за печене. Върху тестото нареждаме плътно ябълковите резени, поръсваме с канела и джинджифил и накрая с кафявата захар. Печем в предварително загрята фурна за около 30 мин. на 180 градуса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар