Страници
понеделник, 19 декември 2011 г.
Ароматна супа с леща (арабска кухня)
Продукти за 6 порции:
1 и ½ ч.ч. леща
1 глава кромид лук
2 средно големи картофа, обелени и нарязани на дребни кубчета
4-5 скилидки чесън, нарязани на филийки
2 с.л. брашно
3 с.л. лимонов сок
3 с.л. зехтин
1с.л. доматено пюре
сол, черен пипер, кориандър, кимион
Начин на приготвяне:
Лещата се залива с 1 л.вода и се 10 мин., след което се добавят картофите и сол и черен пипер и се вари още 15 мин.
В отделен съд се загрява зехтинът и в него се здушават лука и чесъна, добавя се доматеното пюре, след което се прибавя към супата. Следват брашното, което се разтваря в малко студена вода и останалите подправки. Супата се вари се още няколко минути и преди сервирането се прибавя лимоновия сок.
Може да се поднесе с арабски питки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар