Страници

сряда, 16 март 2011 г.

Пилешки гювеч по селски

От миналата седмица си имам нова придобивка в кухнята- керамичен гювеч и беше крайно време да сготвя нещо в него :)

Ето и необходимите продукти:
1 кг пилешки гърди, нарязани на средни по големина парчета
500 гр. картофи, нарязани на шайби
1 голяма глава кромид луд
3 скилидки чесън
3 моркова
2-3 пресни чушки
200 гр.пресни печурки, нарязани на дебели филийки
100 гр. зелен фасул- пресен или замразен,
1 и 1/2 ч.ч. пилешки бульон
подправки- дафинов лист, прясно смлян черен пипер, червен пипер, чубрица
зехтин

Начин на приготвяне:
Месото се запържва в зехтина, след което се изважда с решетъчна лъжица. В същата мазнина се задушават лукът нарязан на едри парчета и чесъна. Следват нарязаните също на едри парчета чушки, морковите, гъбите, зеления фасул и картофите. Овкусява се с подправките, добавя се запърженото месо, полива се с бульона и се прехвърля в гювеча. Пече се в умерена фурна около час и половина- два.

Няма коментари:

Публикуване на коментар