Страници

петък, 15 април 2011 г.

Винен кебап


Продукти за 4-6 порции:
1кг.свинска или телешка плешка
1 кафена чашка доматено пюре
1 ч.ч.червено вино
1 глава кромид лук
2 с.л.брашно
1 скилидка чесън
сол, червен пипер, черен пипер, дафинов лист

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на малки парченца, поръсва се с черен пипер и се запържва в олио заедно с ситно нарязания кромид и чесъна. Долива се топла подсолена вода и се задушава до омекване. Добавят се виното, доматеното пюре, размитото в 2ч.ч.вода брашно, червен и черен пипер. Вари се 15 мин.

Обикновено се сервира с варен бял ориз, но този път направих нещо по-различно :)
Задуших ситно нарязани мариновани гъби в масло, добавих ориз, сол, съвсем малко черен пипер и къри и го сварих. Преди поднасяне ястието се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар