Страници
неделя, 13 март 2011 г.
Крем брюле
Необходими продукти:
7 жълтъка
1/2 ч.ч.пудра захар
2 пакетчета ванилия
2 чаени чаши неподсладена течна сметана
Начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват със захарта, към тях постепенно се добавя загрятата сметана ( бързам да отбележа, че сметаната НЕ трябва да кипва!) и накрая ванилията. Кремът се разпределя в огнеупорни купички (задължително стъклени). Купичките се нареждат в подходящ съд с топла вода. Кремът се пече на водна баня, в предварително загрята на 150-160 градуса фурна, като е важно водата в съда да не ври! Когато придобие златист загар се изважда от фурната и се охлажда на стайна температура. Преди консумация е добре да престои в хладилника за няколко часа, но не е задължително :), а преди сервиране може да се полее с плодов топинг.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар