Страници

неделя, 20 ноември 2011 г.

Пилешки сърца по селски върху канапе от див ориз


Необходими продукти: 
500 гр.пилешки сърца
1 голяма глава червен кромид лук
1 морков
4-5 средно големи пресни печурки
1 к.ч. бяло вино
1 с.л. соев сос
1 с.л. доматено пюре
70 гр.масло
черен пипер, дафинов лист, 1 щипка къри, чубрица
250гр.див ориз

Начин на приготвяне:
Пилешките сърца се почистват и се сваряват в подсолена вода заедно с малко черен пипер и дафинов лист. През това време лукът се нарязва на полумесеци, морковите на дребни кубчета, а гъбите на шайби.

В подходящ дълбок съд загряваме маслото и добавяме лука и моркова. След като омекнат добавяме и гъбите и когато се изпари водата се изсипват изцедените от бульона и разполовените пилешки сърца. Следват доматеното пюре, соевия сос, бялото вино,1 к.ч. от бульона и останалите подправки. Оставяме да къкри на бавен огън и пристъпваме към ориза. Аз използвах от този, който е в перфорирани пликчета. Приготвя се по следния начин: пликчето /без да се отваря/ се слага в 1л. вряща подсолена вода, след което се захлупва и се вари 20, най-много 25 мин. Веднага след това се изважда и се изсипва в съда, в който ще сервираме ястието. Върху канапето изсипваме готовите сърчица заедно със соса, поръсваме със ситно нарязан пресен копър и поднасяме с чаша изстудено бяло вино :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар