Страници

вторник, 22 ноември 2011 г.

Домашна бисквитена торта



Обожавам домашните бисквитени торти! Винаги ме връщат към спомените от детството, когато с брат ми бяхме толкова нетърпеливи, че изяждахме половината торта още докато е топла :)  Любимата ми рецепта е с домашен млечно-маслен крем, но днес ще ви представя една по-лесна за приготвяне и бърза рецепта с нишесте. 

Ето и необходими продукти:
1 пакетче бисквити Закуска (какао)
2 пакетче нишесте ванилия
½ пакетче краве масло
700 мл.прясно мляко
кафява захар
1-2 банана
100 гр.натурален шоколад

Начин на приготвяне:
Нишестето се приготвя по класическия начин- разтваря се в 100 мл. прясно мляко. Останалото мляко (600гр.) се подслажда с кафява захар на вкус и когато заври, към него се добява нишестето. Бърка се непрекъснато докато се сгъсти. Маха се от огъня и се добавя маслото, като отново се разбърква. Целта е кремът да стане по-пухкав.
На дъното на подходящ съд изсипваме малко от нишестето и редим с бисквити, отгоре заливаме отново с нишесте и редим нарязаните на кръгчета банани, следва отново ред бисквити, нишесте, банани и така докато не завършим с нишесте. Отгоре настъргваме шоколада и тортата ни е готова :)

1 коментар: