Страници

понеделник, 24 януари 2011 г.

Пълнени гъби



Необходими продукти: 
7-8 средно големи гъби (печурки)
100 гр.шунка
няколко пера пресен лук
топено сирене

Начин на приготвяне:
Гъбите се обелват и почистват от пънчетата. Лукът и пънчетата се нарязват на дребни парчета и се задушават с малко масло, добавя се шунката също нарязана на ситно. След като поизври водата от гъбите, плънката се подправя със сол и малко черен пипер. Гъбите се пълнят с плънката, нареждат се в намаслена тавичка, налива се съвсем малко вода и се пекат предварително загрята фурна. Малко преди плънката да придобие златист цвят, върху всяка гъбка се слага колелце от топеното сирене и отново се запича до златисто.

Добър апетит! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар