Страници
понеделник, 19 септември 2011 г.
Тутманик
Необходими продукти:
1 кг. брашно
1 кубче мая
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
½ ч.л. сол
½ ч.л.захар
1 пакетче масло
250 гр.натрошено сирене, смесено с 1 яйце
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява в подходящ за месене съд и в средата се прави кладенче, в което се слагат яйцата, киселото мляко, солта, захарта, натрошената мая и 3/4 от маслото, предварително разтопено. Започваме да месим тестото, като постепенно се налива хладка вода (не повече от 200 мл.) Месим до получаването на меко тесто, след което го оставяме за около 1 час да втаса.
След като втаса тестото се премесва отново и се раздела на 3 топки, всяка от които се разточва кора с дебелина половин сантиметър. Поръсва се с натрошено сирене и се навива на рула. Режем внимателно рулото на парчета, които нареждаме в намаслена тава като пънчета. Печем в предварително загрята фурна на 180 градиса, докато не придобие златист цвят.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар