около 1 кг. тиквички
2 пакетчета сирене Крема
1 кутийка Филаделфия
пресен чесън
пресен копър
няколко листенца прясна мента
за маринатата на тиквичките: зехтин, балсамико, сол и бял пипер.
Начин на приготвяне:
Тиквичките се нарязват по дължина на тънки ленти, след което се намазват с маринатата с помощта на четка и се изпичат на скара или в случая на грил тиган от двете страни до златисто.
Плънката се приготвя като се смесят сирената и наситнените пресни подправки. Изпечените ленти се намазват с плънката и се навиват на рулца.
Тъй като ми остана част от плънката, а и няколко от лентите бяха прекалено тънки и се скъсаха, реших да ги нарежа на дребни парченца и смеся с останалата плънка :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар