Страници
вторник, 14 януари 2014 г.
Домашна торта "Гараш"
Представям ви една страхотна, бърза и лесна рецепта за домашна торта "Гараш". Признавам си, че в началото, когато видях тази рецепта бях доста скептично настроена за крайния резултат- само 1 блат, без никакъв шоколад... но реших да опитам и съм очарована :)
Необходими продукти:
250 гр. масло, размекнато на стайна температура
250 гр. пудра захар
2 с.л. ром (в случая поради липса на ром го заместих с Бейлис)
3 с.л. натурално какао
7 яйца
3 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. кристална захар
2 прахчета ванилия
Начин на приготвяне:
Размекнатото масло се разбива на пяна заедно с пудрата захар. Добавят какаото, рома, ванилията и жълтъците и се разбърква до получаването на хомогенна смес. Сместа се разделя на 2 части.
Отделно белтъците и кристалната захар се разбиват с миксер на твърд сняг. Към тях се добавят орехите, като се разбъркват внимателно с дървена лъжица или шпатула, за да остане пухкава сместа. Към белтъчената смес се добавя половината от маслено-какаовата смес и отново се разбърква внимателно. Получената смес се разстила в намазана с масло тортена форма и се пече в предварително загрята фурна 30-40 минути, на 140-150 градуса. След като изстине се намазва с останалата половина от какаовата смес и се поръсва с кокосови стърготини или смлени орехи по желание.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар