Необходими продукти:
3 готови блата (какаови)
сезонни плодове
4 яйца
1 л. прясно мляко
2 ванилии
250 гр. захар
150 гр.брашно
60 гр.масло
Начин на приготвяне:
Млякото заедно със захарта се кипва.
Жълтъците се разбиват и към тях се добавя размитото в малко студена
вода брашно. Сместа се добавя към кипналото подсладено мляко, като непрекъснато
се разбърква с дървена лъжица. След като кремът кипне, се добавя маслото, след
което се маха от огъня. Накрая се добавят разбитите на сняг с щипка сол белтъци и ванилията. В тортена форма се редим блат-крем,-плодове докато не завършим с крем и украсяваме с плодове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар