Страници

понеделник, 23 януари 2012 г.

Сьомгови шишчета

Днес съм на рибна вълна и ми хрумна да приготвя любимата ми сьомга по малко по-различен начин- на шишчета :)



Необходими са:
филе от сьомга
пресни чушки
подправки- девесил, прясно смлян черен пипер, босилек, майорана, сол,

Начинът на приготвяне е елементарен:
Назярах филето на кубчета и го овкусих подправките, поръсих и с няколко капки лимонов сок. Нанизах  на дървен шиш парченцата сьомга, като редувах с нарязани на квадратчета чушки и изпекох шишчетата в предварително загрят тефлонов грил тиган (сух, тъй като сьомгата е мазна риба и пуска от собствената си мазнина).


Няма коментари:

Публикуване на коментар