Страници

неделя, 22 януари 2012 г.

Канелони с телешка кайма и гъби

След дълга пауза покрай многото празници през миналия и този месец, се завръщам с пълна сила :)  И тъй като днес съм на вълна "италианска кухня", ви представям една рецепта за канелони:


Необходими продукти за плънката: 
1 пакет (250гр.) канелони, аз използвам от тези на "Барила"
500 гр.телешка кайма
1 глава стар лук
2 скилидки чесън
250гр.мариновани гъби
1 морков
3 с.л. доматено пюре
сол, червен и черен пипер, риган и магданоз


Необходими продукти за соса:
500гр.доматено пюре
сол, черен пипер, босилек и магданоз
2 скилидки чесън

200 гр. кашкавал и 30 гр.настърган пармезан за поръсване

Начин на приготвяне на соса: 
Сотираме нарязаните скилидки чесън в малко зехтин, след което добавяме доматеното пюре и подправките. Оставяме да ври 5 мин.

Начин на приготвяне на плънката и канелоните: 
Задушаваме нарязаните на дребни кубчета лук, морков и чесън, след което добавяме месото и малко студена вода (3-4 с.л.) за да се раздроби добре каймата. Следват нарязяните на кубчета гъби, доматеното пюре и подправките. След като изври водата отстраняваме от огъня и пристъпваме към пълненето на канелоните. Аз не ги бланширам предварително (както е указано в опаковката), тъй като след като омекнат трудно се пълнят, а направо ги пълня сурови. Поставям всеки канелон вертикално в тавичка и с помощта на лъжичка за мед (от тези с дългите дръжки) ги пълня с плънката. Напълнените канелони нареждам в продълговата йенска тавичка и заливаме с приготвения сос. Печем около 20 мин. в предварително загрята фурна, на 200 градуса, поръсваме с настъргания кашкавал и пармезана и печем още 10 мин. или докато не придобие златист загар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар