След дълга пауза покрай многото празници през миналия и този месец, се завръщам с пълна сила :) И тъй като днес съм на вълна "италианска кухня", ви представям една рецепта за канелони:
Необходими продукти за плънката:
1 пакет (250гр.) канелони, аз използвам от тези на "Барила"
500 гр.телешка кайма
1 глава стар лук
2 скилидки чесън
250гр.мариновани гъби
1 морков
3 с.л. доматено пюре
сол, червен и черен пипер, риган и магданоз
Необходими продукти за соса:
500гр.доматено пюре
сол, черен пипер, босилек и магданоз
2 скилидки чесън
200 гр. кашкавал и 30 гр.настърган пармезан за поръсване
Начин на приготвяне на соса:
Сотираме нарязаните скилидки чесън в малко зехтин, след което добавяме доматеното пюре и подправките. Оставяме да ври 5 мин.
Начин на приготвяне на плънката и канелоните:
Задушаваме нарязаните на дребни кубчета лук, морков и чесън, след което добавяме месото и малко студена вода (3-4 с.л.) за да се раздроби добре каймата. Следват нарязяните на кубчета гъби, доматеното пюре и подправките. След като изври водата отстраняваме от огъня и пристъпваме към пълненето на канелоните. Аз не ги бланширам предварително (както е указано в опаковката), тъй като след като омекнат трудно се пълнят, а направо ги пълня сурови. Поставям всеки канелон вертикално в тавичка и с помощта на лъжичка за мед (от тези с дългите дръжки) ги пълня с плънката. Напълнените канелони нареждам в продълговата йенска тавичка и заливаме с приготвения сос. Печем около 20 мин. в предварително загрята фурна, на 200 градуса, поръсваме с настъргания кашкавал и пармезана и печем още 10 мин. или докато не придобие златист загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар