Страници

понеделник, 13 декември 2010 г.

Виенски пудинг

Дълго се чудих коя да е първата рецепта в блога и избрах тази, защото с нея спечелих награда от един кулинарен конкурс, организиран от Magic FM и списание "Кулинарен журнал" :-)



Ето и продуктите:
4-5 яйца
1 ч.ч. захар (250 гр.)
около 1 л. прясно мляко
1 ванилия
4 кроасана с шоколад, нарязани на тънки филийки


Начин на приготвяне:
На дъното на голяма кексова форма се слага захар, колкото да покрие дъното, за да се карамелизира. Веднага след като се карамелизира захарта се нареждат нарязаните на филийки кроасани и се заливат с крем карамела, приготвен от яйцата, захарта, ванилията и млякото. Пече се на водна баня при умерена фурна, докато сладкиша не получи златист цвят.


По принцип трябва да се изчака пудинга да изстине и да се обърне върху подходящ поднос, но предвид невероятния аромат на крем карамел и разтопен шоколад е изключително трудно човек да устои и да чака да изстине. За стотиците пъти, които съм правила този пудинг, смея да твърдя, че досега е обръщан не повече от 3-4 пъти. 

















Няма коментари:

Публикуване на коментар