Ето и продуктите:
4-5 яйца
1 ч.ч. захар (250 гр.)
около 1 л. прясно мляко
1 ванилия
4 кроасана с шоколад, нарязани на тънки филийки
Начин на приготвяне:
На дъното на голяма кексова форма се слага захар, колкото да покрие дъното, за да се карамелизира. Веднага след като се карамелизира захарта се нареждат нарязаните на филийки кроасани и се заливат с крем карамела, приготвен от яйцата, захарта, ванилията и млякото. Пече се на водна баня при умерена фурна, докато сладкиша не получи златист цвят.
По принцип трябва да се изчака пудинга да изстине и да се обърне върху подходящ поднос, но предвид невероятния аромат на крем карамел и разтопен шоколад е изключително трудно човек да устои и да чака да изстине. За стотиците пъти, които съм правила този пудинг, смея да твърдя, че досега е обръщан не повече от 3-4 пъти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар