Страници
събота, 12 февруари 2011 г.
Домашно тирамису
Необходими продукти:
5 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
2 кафени чашки пудра захар
500 гр.маскарпоне
250 мл.силно кафе с 2 с.л. коняк,амарето или ром (могат да се заместят с есенция)
1 опаковка бишкоти савоярди
2 ч.л.натурално какао
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците със захарта докато не увеличат обема си. Добавяме маскарпонето, като внимателно се разбъркваме с дървена лъжица. Накрая към сместа прибавяме и разбитите на твърд сняг.
Бишкотите потапяме една по една в кафето и се нареждаме в подходящ съд. Върху тях разстиламе част от крема и отново нареждаме бишкоти, върху тях отново крем и така докато не завършим с крем. Сладкиша престоява 1 нощ в хладилника и преди сервирането поръсваме с какао.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар