Страници

неделя, 6 май 2012 г.

Кюфтета от тиквички


Необходими продукти:
1 кг. тиквички
2 яйца
1 ч.ч. натрошено сирене
2 или 3 с.л. галета или брашно (аз лично предпочитам галета)
пресен копър
олио за пържене

За заливката:
1 кофичка гъсто кисело мляко
копър, сол, чесън

Начин на приготвяне:
Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят за 10-15 минути да се отцеди сока. Изстисква се останалия сок, който не е отцедил и се прехвърлят в купа. Добавят се яйцата, сиренето копъра и накрая галетата (брашното) и се разбърква добре. Тъй като от сместа е мека и от нея не могат да се оформят кюфтета с ръце, се загребва с лъжица и се пуска в сгорещеното олио. Кюфтетата се пържат от двете страни до златисто, след което се подреждат върху салфетка, за да се отцедят от мазнината. Поднасят се топли, заляти с млечния сос, който се приготвя от киселото мляко, подправено с пресен копър, сол и чесън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар