Необходими
продукти:
½ кг.
свинско контрафиле
3 моркова
5 скилидки
чесън
½ ч.ч. бяло
вино
1 ч.ч. гореща вода
дафинов лист,
сол, черен пипер, розмарин и мащерка
2-3 с.л. брашно
за овалване на пържолите
Начин на
приготвяне:
Контрафилето
се почиства от ципата и се нарязва на филийки. Посолява се, поръсва се с прясно
смлян черен пипер и се начуква между 2 парчета стреч фолио или в найлоново
пликче, за да не се разкъса.
Всяка от
пържолите се овалва в брашно и се запечатва в предварително загрят с олио
тиган.
Половината
от пържолите се нареждат на дъното на малка тенждера и се поръсват с мащерка и
розмарин, прибавят се нарязаните на пръчици моркови и нарязаните на половинки
скилидки чесън и върху тях се редят останалите пържоли и отново се поръсват с
розмарин и мащерка. Заливат се с бялото вино и горещата вода, тенджерата се похлупва и ястието се задушава за около 30-40 минути на умерена температура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар