Страници

вторник, 8 май 2012 г.

Ароматни пържоли от свинско контрафиле



Необходими продукти:
½ кг. свинско контрафиле
3  моркова
5 скилидки чесън
½ ч.ч. бяло вино
1 ч.ч.  гореща вода
дафинов лист, сол, черен пипер, розмарин и мащерка
2-3 с.л. брашно за овалване на пържолите

Начин на приготвяне:
Контрафилето се почиства от ципата и се нарязва на филийки. Посолява се, поръсва се с прясно смлян черен пипер и се начуква между 2 парчета стреч фолио или в найлоново пликче, за да не се разкъса.

Всяка от пържолите се овалва в брашно и се запечатва в предварително загрят с олио тиган.
Половината от пържолите се нареждат на дъното на малка тенждера и се поръсват с мащерка и розмарин, прибавят се нарязаните на пръчици моркови и нарязаните на половинки скилидки чесън и върху тях се редят останалите пържоли и отново се поръсват с розмарин и мащерка. Заливат се с бялото вино и горещата вода, тенджерата се похлупва и ястието се задушава за около 30-40 минути на умерена температура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар