Необходими
продукти:
2 чаши силно
еспресо
2 с.л. вино
Марсала
2 с.л. ром
5 яйца
200 гр.
захар
500 гр.сирене Маскарпоне
400 гр.
бишкоти
400-500 гр.ягоди, нарязани на филийки
Начин на
приготвяне:
Кафето се
оставя да изстине (без захар в него) и към него се добавят рома и
виното.
Жълтъците се
разбиват със захарта, докато не увеличат обема си, добавя се маскарпонето, като се разбърква с дървена шпатула и накрая- разбитите на сняг белтъци.
В правоъгълен съд редим 1 ред бишкоти, потопени в кафето, покриваме с ред крем и върху него редим част от ягодите. Следва отново ред бишкоти, крем и ягоди и накрая завършваме с крем.
Украсяваме с останалите ягоди, покриваме със стреч фолио оставяме готовия десерт да престои поне 3 часа в хладилника.
Няма коментари:
Публикуване на коментар