Страници

събота, 5 май 2012 г.

Тирамису с ягоди

След известно време отсъствие отново се завръщам с пълна сила и няколко нови рецепти :)



Необходими продукти:
2 чаши силно еспресо
2 с.л. вино Марсала
2 с.л. ром
5 яйца
200 гр. захар
500 гр.сирене Маскарпоне
400 гр. бишкоти
400-500 гр.ягоди, нарязани на филийки

Начин на приготвяне:
Кафето се оставя да изстине (без захар в него) и към него се добавят рома и виното.

Жълтъците се разбиват със захарта, докато не увеличат обема си, добавя се маскарпонето, като се разбърква с дървена шпатула и накрая- разбитите на сняг белтъци.

В правоъгълен съд редим 1 ред бишкоти, потопени в кафето, покриваме с ред крем и върху него редим част от ягодите. Следва отново ред бишкоти, крем и ягоди и накрая завършваме с крем. Украсяваме с останалите ягоди, покриваме със стреч фолио оставяме готовия десерт да престои поне 3 часа в хладилника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар