Страници

понеделник, 7 май 2012 г.

Яйчена салата с авокадо



Необходими продукти:
20 пъдпъдъчи яйца
1 плод  авокадо (добре узрял)
1 кофичка кисело мляко
2-3 с.л. лека майонеза
2-3 с.л. дижонска горчица
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
прясно смлян черен пипер, самардала
червен пипер за поръсване

Начин на приготвяне:

Яйцата се сваряват и нарязват на половинки.

Почистваме авокадото от костилката, обелваме го и го намачкваме с вилица. Добавяме киселото мляко, майонезата, горчицата и прясно изцедения лимонов сок и подправяме с малко прясно смлян черен пипер , сол и самардала. Разбъркваме получената смес с яйцата и поръсваме с червен пипер и самардала.



Няма коментари:

Публикуване на коментар