Страници

неделя, 26 февруари 2012 г.

Скариди Саганаки



Необходими продукти за 4 порции:
500гр. скариди (аз използвах белени тигрови скариди)
3-4 с.л. зехтин
3-4 стръка пресен кромид лук
3 скилидки чесън
1 консерва белени домати (800гр.)
сол на вкус, щипка захар
риган, мащерка, черен пипер, босилек
1 връзка пресен магданоз
180-200 гр. сирене Фета
150мл. вино Рецина. За тези които не знаят, Рецина е бяло вино, което има лек дъх на смола и е известно като „перлата” на гръцките вина.

Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина и в него задушаваме първо нарязания чесън, след което добавяме и нарязания кромид лук. Доматите нарязваме на дребни парченца и добавяме към лука. Следват подправките- щипка захар, малко сол, риган, мащерка, черен пипер, босилек, нарязания магданоз  и накрая виното. Варим соса на слаб огън докато се сгъсти (около 15 минути), след което добавяме скаридите и прехвърляме в подходящ съд за печене. Отгоре редим нарязаното на кубчета сирене и печем в предварително загрята фурна 15-20 минути на 180-190 градуса.
Сервираме ястието топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар