Необходими
продукти за 4 порции:
500гр.
скариди (аз използвах белени тигрови скариди)
3-4 с.л.
зехтин
3-4 стръка
пресен кромид лук
3 скилидки
чесън
1 консерва
белени домати (800гр.)
сол на вкус,
щипка захар
риган,
мащерка, черен пипер, босилек
1 връзка
пресен магданоз
180-200 гр.
сирене Фета
150мл. вино
Рецина. За тези които не знаят, Рецина е бяло вино, което има лек дъх на смола
и е известно като „перлата” на гръцките вина.
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина и в него задушаваме първо нарязания чесън, след
което добавяме и нарязания кромид лук. Доматите нарязваме на дребни парченца и
добавяме към лука. Следват подправките- щипка захар, малко сол, риган, мащерка,
черен пипер, босилек, нарязания магданоз
и накрая виното. Варим соса на слаб огън докато се сгъсти (около 15
минути), след което добавяме скаридите и прехвърляме в подходящ съд за печене. Отгоре
редим нарязаното на кубчета сирене и печем в предварително загрята фурна 15-20
минути на 180-190 градуса.
Сервираме ястието топло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар