Необходими
продукти:
200гр.
булгур
2 лайма
2 връзки
магданоз
2 големи
домата
1 връзка
прясна мента (или джоджен)
3 стръка
пресен лук
сол, зехтин
Начин на
приготвяне:
1. Булгурът
се накисва в студена вода за няколко часа, докато омекне, след което се измива,
изцежда и подсушава с домакинска кърпа.
2. Доматите
се пускат за 1-2 мин. във вряла вода, след което се обелват и нарязват на малки кубчета и се
смесват с нарязаните на дребно лук, мента и магданоз.
3. В отделна
купичка се смесва сокът от лаймовете, зехтинът и солта.
4. В голяма
купа се разбъркват булгура и
зеленчуците, след което се заливат с приготвения дресинг.
Пробвай така:
ОтговорИзтриване1. Намали доматите на 1
2. Увеличи магданоза на 3 връзки
3. Една малка сиврия да ще звучи добре
4. 200 гр булгур е също много ми се струва...аз слагам на око но със сигурност не е 200 гр защото от едно пакетче от 400гр правя няколко салати.
На снимката ми се видя много воднисто?! може и да съм се объркал. :-)
Здраве
Привет, благодаря за съветите! :) Определено има какво още да се желае предвид на това, че правя първи стъпки в арабската кухня :) Иначе наистина се получи малко водниста салатата, но ще взема под внимание съветите следващия път :) Четох някъде, че може да се сложи и половин връзка прясна мента, но не съм сигурна дали в оригиналната рецепта се използва.
Изтриване