Страници

четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Салата "Табуле"



Необходими продукти:
200гр. булгур
2 лайма
2 връзки магданоз
2 големи домата
1 връзка прясна мента (или джоджен)
3 стръка пресен лук
сол, зехтин

Начин на приготвяне:

1. Булгурът се накисва в студена вода за няколко часа, докато омекне, след което се измива, изцежда и подсушава с домакинска кърпа.

2. Доматите се пускат за 1-2 мин. във вряла вода, след което  се обелват и нарязват на малки кубчета и се смесват с нарязаните на дребно лук, мента и магданоз.

3. В отделна купичка се смесва сокът от лаймовете, зехтинът и солта.

4. В голяма купа се разбъркват булгура  и зеленчуците, след което се заливат с приготвения дресинг.

2 коментара:

  1. Пробвай така:
    1. Намали доматите на 1
    2. Увеличи магданоза на 3 връзки
    3. Една малка сиврия да ще звучи добре
    4. 200 гр булгур е също много ми се струва...аз слагам на око но със сигурност не е 200 гр защото от едно пакетче от 400гр правя няколко салати.
    На снимката ми се видя много воднисто?! може и да съм се объркал. :-)

    Здраве

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, благодаря за съветите! :) Определено има какво още да се желае предвид на това, че правя първи стъпки в арабската кухня :) Иначе наистина се получи малко водниста салатата, но ще взема под внимание съветите следващия път :) Четох някъде, че може да се сложи и половин връзка прясна мента, но не съм сигурна дали в оригиналната рецепта се използва.

      Изтриване