Необходими продукти:
2 добре узрели плода авокадо
1 лайм
1 малка глава червен кромид лук
2 домата "конкасе"
1 скилидка чесън
сол, зехтин
1 лайм
1 малка глава червен кромид лук
2 домата "конкасе"
1 скилидка чесън
сол, зехтин
магданоз и кориандър (за предпочитане пресен)
Начин на
приготвяне:
Авокадото се
разрязва на половинка, почиства се от костилката и се обелва, след което се
намачква с вилица или преса за картофи.
Доматите конкасе се приготвят по следния начин: доматите се измиват и се пускат за половин във вряща вода, след което се охлаждат в студена вода и се обелват. Режат се през средата, почистват се от семките и се нарязват на дребни кубчета.
В класическата
рецепта се слага и сос табаско или люта чушка (известната мексиканска чушка
чили серано), но тъй като не съм привърженик на лютото, умишлено съм ги
пропуснала в моята рецепта.
Няма коментари:
Публикуване на коментар