Страници

неделя, 19 февруари 2012 г.

Белгийска торта



За блатовете:
6 белтъка
300гр. захар
1 ч.л. прясно изцеден лимонов сок
150гр. смлени орехи

За крема:
500гр. изцедено кисело мляко
120гр. пудра захар
няколко капки цитрусова есенция

За украсата:
1 малка кофичка заквасена сметана
1 с.л. пудра захар
смлени орехи
 1 или 2 портокала

Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват с  1 щипка сол на сняг, след което постепенно се добавя захарта. Когато сместа се сгъсти се добавят лимоновия сок и орехите и отново се разбърква. Готовата смес се разделя на 3 равни части, от които се пекат 3 отделни блата. Всеки блат се пече във форма застлана с  намазана с масло хартия за печене, в умерена фурна за около 30-40 мин.

Изпечените блатове се намазват с крема и се слепват. Готовата торта се намазва отгоре и отстрани с разбитата сметана и се гарнира с орехите и портокалите (или други цитрусови плодове).

Няма коментари:

Публикуване на коментар