За блатовете:
6 белтъка
300гр. захар
1 ч.л.
прясно изцеден лимонов сок
150гр.
смлени орехи
За крема:
500гр.
изцедено кисело мляко
120гр. пудра
захар
няколко капки
цитрусова есенция
За украсата:
1 малка
кофичка заквасена сметана
1 с.л. пудра
захар
смлени орехи
1 или 2 портокала
Начин на
приготвяне:
Белтъците се разбиват с 1 щипка
сол на сняг, след което постепенно се добавя захарта. Когато сместа се сгъсти
се добавят лимоновия сок и орехите и отново се разбърква. Готовата смес се
разделя на 3 равни части, от които се пекат 3 отделни блата. Всеки блат се пече
във форма застлана с намазана с масло
хартия за печене, в умерена фурна за около 30-40 мин.
Изпечените блатове се намазват с крема и се слепват. Готовата торта се
намазва отгоре и отстрани с разбитата сметана и се гарнира с орехите и портокалите
(или други цитрусови плодове).
Няма коментари:
Публикуване на коментар