2 големи
ябълки- обелени и нарязани на дребни кубчета
4 яйца
10 с.л.
захар
4 с.л. олио
9 с.л. пресято брашно
1 ч.л.
бакпулвер
1 ванилия
1 ч.л.
канела
50
гр.стафиди
пудра захар,
за поръсване
Начин на
приготвяне:
Яйцата се
разбиват на пяна, след което постепенно се добавя захарта, олиото и брашното.
Ябълките се разбъркват с канелата и се добавят към сместа, следват стафидите,
ванилията и накрая бакпулвера. Изсипваме сместа в предварително намазана с
масло и набрашнена форма и печем в предварително загрята фурна 40-45 мин. на
160 градуса.Оставяме сладкиша да изстене във фурната и го поръсваме с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар