Страници
понеделник, 16 май 2011 г.
Салата с ориз и прошуто
Запленена от магията на италианската кухня след поредното пътуване до Милано, отново на съм на вълна рецепти с паста и ориз :) Моята днешна импровизация е оризова салата.
Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз /за предпочитане дългозърнест/
1 краставица
100-150 гр.зелени маслини /нарязани на шайби/
150 гр.прошуто
Разбира се, не може и без подправки- риган, пресен магданоз, пресен копър, къри, черен пипер и сол. За дресинга използвах зехтин, малко оцет балсамико и лимонов сок, а за поръсване- сух пармезан.
Начин на приготвяне:
Оризът се сварява в подсолена вода заедно с малко къри и черен пипер, след което се отцежда и се измива със студена вода, за да не се слепва. Добавят се нарязаните на дребни кубчета прошуто и краставица, маслините, след което идва ред на дресинга и подправките. Всичко се разбърква и се оставя за поне 1 час в хладилника. Преди поднасяне се поръсва с памрезана.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар