Страници
четвъртък, 5 май 2011 г.
Кашкавалено суфле
И най-големия кулинар-любител има моменти, в които не му се готви или ако ще готви нещо то ще е набързо :) Е, тази вечер го имаше този момент- хем ми се хапваше нещо вкусно, хем много, много не ми се занимаваше с готвене. В такива случаи отварям тефтера с "бързите" рецепти и действам :)
Необходими продукти:
500 гр кашкавал
5 яйца
5 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка черен и червен пипер за поръсване
Начин на приготвяне:
Кашкавалът се настъргва на едро ренде.Яйцата се разбиват, добавят се прясното мляко и брашното пресято с бакпуловера. Накрая се добавя и настъргания кашкавал и всичко се разбърква внимателно с дървена лъжица. Сместа се изсипва в намазана с разтопено масло тавичка, поръсва се с червен пипер и съвсем малко черен пипер и се пече на 200 градуса, докато не придобие златист цвят. Идеално върви със салатка от домати и краставици или в моя случай със салата от зеле, краставици и копър.
Надявам се да ви хареса :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар