Страници

понеделник, 30 май 2011 г.

Картофени кюфтенца с шунка и кашкавал



Необходими продукти:
1 кг.картофи
100 гр.шунка
100 гр.кашкавал
пресен кромид лук
1 яйце
сол, черен пипер, чубрица и малко пресен магданоз

За панировката: 1 яйце, 2-3 с.л.прясно мляко и галета

Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват и намачкват. Към тях се добавят и останалите продукти-шунката нарязана на дребни кубчета, настъргания кашкавал, нарязания на ситно кромид, яйцето и подправките. Сместа се омесва добре и от нея се оформят топчета със средна големина, които леко се притискат, за да не станат прекалено тънки кюфтенцата. Всяко кюфте се овалва в галета, след което се потапя в разбитото с прясното мляко яйце и се пържи в сгорещена мазнина до зластисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар