Страници
сряда, 3 август 2011 г.
Тигрови скариди в доматен сос
Необходими продукти за 2 порции:
200 гр.тигрови скариди (аз използвах бланширани и замразени)
1 стрък пресен комид лук
2 скилидки чесън
4 домата
4 с.л. доматено пюре
1 ч.л. захар
зехтин, сол, черен пипер, риган, босилек, малко копър и пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в зехтина, след което се добавят чесънът и обелените и нарязане на дребно домати, заедно с доматеното пюре. Следват захарта, черния пипер, ригана и босилека. Оставя се да къкри на тих огън за около 15 минути, след което се добавят скаридите и останалите подправки. Вари се още 10-15 минути и се подправя с копъра и магданоза.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар