Страници
четвъртък, 18 август 2011 г.
Домашен чийзкейк
Необходими продукти:
за основата:
1 пакет чаени бисквити с масло /petit beurre/
100 гр.меко масло
2-3 с.л. смлени орехи
за крема:
1 кутийка /250гр./ сирене рикота
1 кутийка крем сирене от типа на "Филаделфия", а може и крема сирене
250 мл.животинска течна сметана
80-100 гр.пудра захар
1 ванилия
за топинга:
нарязани на парченца ягоди, или цели малини, равни части захар и мед и вода. Всички продукти се кипват докато се получи гъста смес, след което сместа се оставя да се охлади.
Аз лично предпочитам сама да си приготвям топинга, но чийзкейка може да се полее и с готов топинг или сладко.
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат и се смесват с маслото и орехите до образуването на хомогенна смес, след което се разстила на дъното на тефлонова тава или тортена форма, като се притиска с ръка.
Сметаната се разбива със захарта и ванилията с миксер и към нея се добавя крем сиренето. Към така получената смес добавяме рикотата, като разбъркваме внимателно с дървена лъжица. Полученият крем се изсипва върху бисквитената основа и се оставя да престои в хладилник поне 2-3 часа. Накрая топинга се изсипва върху готовия чийзкейк и отново се връща в хладилника. Преди поднасяне може да се гарнира с пресни плодове.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар