Страници
вторник, 16 август 2011 г.
Салата с пъдпъдъчи яйца и млечно-майонезен сос
Наскоро попаднах на една статия за пъдпъдъчите яйца и се сетих, че отдавна не съм правила яйчена салата. Всеизвестно е, че те са изключително ценен източник на витамини, фосфор, желязо и микроелементи. Ето е няколко любопитни факта: в 1 грам яйце от пъдпъдък се съдържат почти 3 пъти повече витамини отколкото в 1 грам кокоше яйце; не причиняват алергии, имат антибактериално действие и усилват имунитета.
Необходими продукти за соса:
1 кофичка кисело мляко
2-3 с.л. лека майонеза
2-3 с.л. горчица
прясно смлян черен пипер
магданоз
1-2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1-2 щипки сол и червен пипер
Всички продукти се смесват и разбъркват до получаването на хомогенна смес, с която се заливат предварително сварените и обелени пъдпъдъчи яйца.
За украсата: маслини, нарязано на тънки ивички филе или шунка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар